Companii

Companii implicate

Programul JOBS se concentrează asupra realităților de pe piața muncii locala. De aceea implicarea companiilor în acest proiect este crucială. Credem că tinerii merită o șansă la un viitor prosper. O orientare profesională serioasă derulată în școli ar trebui să prezinte un deosebit interes atât pentru guvern, cât și pentru mediul economic. JOBS oferă elevilor oportunitatea de a efectua un scurt stagiu de practică într-o întreprindere, având astfel posibilitatea de a-și forma o părere realistă despre lumea profesiilor. Companiile implicate în proiectul JOBS sunt conștiente de rolul lor educativ și primesc informaţii utile înainte de vizitele elevilor. Astfel, pe termen lung, se întărește legătura dintre şcoală și mediul de afaceri, companiile având posibilitatea să cunoască tineri talentați, cu potential și să le ofere programe de stagiatură/ucenicie/ formare profesionala și perspective profesionale atractive.

SMALL-LOGO

Descărcațiaicilistacompaniilor care s-au implicat in JOBS

Download 

Elevii în întreprinderi

Elementul central al proiectuluiJOBS îl reprezintă vizita de explorare a elevilor în întreprinderi pe care, de obicei, le selectează independent acestea fiind contactate direct de către elevi. Prin explorarea diferitelor locuri de muncă elevii au șansa să descopere ce profesii li se potrivesc, cu adevărat.

Expozițiile JOBS

La sfârșitul anului școlar elevii organizează o expoziţie JOBS pentru a-și prezenta informaţiile adunate și experiențele acumulate în timpul vizitelor de explorare. Ei invită colegi, profesori, părinți, dar și reprezentanți ai întreprinderilor să viziteze aceste expoziţii.