Mi a JOBS?

A JOBS célja felkészíteni az utolsó gimnáziumi és az első szakközépiskolai éveikben lévő romániai tanulókat a) az életben hasznos készségek és képességek elsajátítására, b) a munkaerőpiaci lehetőségek reális megítélésérea régiójukban, c) döntéshozatalra a jövőbeli tanulmányaikat és szakmai karrierjüket illetően. Ez egy új kereszttantervi megközelítés bevezetésével egy megfelelő tanítási – tanulási módszer (feladat alapú tanulás) használatával és a tanulók számára, egy 7 részes tankönyvsorozat segítségével érhető el. Ezen felül, a JOBS projekt támogatástnyújt a tanároknak képzéseken, útmutatáson és folyamatos tájékoztatáson keresztül, egy távoktatási platform segítségével.

ÉLETKÉPESSÉGEK   "Megtanultam a készségeimről, hogy"

HÁLÓZAT   "Vállalatokkal, cégekkel, állami intézményekkel kerültem kapcsolatba, amelyek munkahelyeket kínálnak a régiómban"
MUNKAERŐPIAC   "Megismerem a valóságot a munkaerőpiacról, elemzem a gazdasági helyzetet, készítek egy bemutatót és a projekt portfólióját"
TAPASZTALAT   "Önállóan felfedezek egy helyi vállalatot. Tapasztaltcserét folytatok, elmélkedek a szerzett tapasztalatokon és a tanév végén bemutatom az észrevételeimet egy JOBS vásáron."